Taktična vaja sektorja 11.10.2008

V soboto, 11.10.2008 je na domačiji Šlander v košnici potekala sektorska vaja. Vaje so se udeležila društva PGD Zagrad-Pečovnik, PGD Trnovlje, PGD Gaberje in PGD Teharje.
Zaradi neurja in udara strele je prišlo do požara gospodarskega poslopja. Prvi na mesto požara preko Polul pride PGD Zagrad-Pečovnik. Pri pregledu obsega požara se vodja intervencije zaradi močnega dima zgrudi. Vodenje intervencije prevzame drug. Naredi se ena napadalna skupina, da reši vodjo. V tem času pridejo na mesto intervencije PGD Trnovlje in z njimi sektorski poveljnik, ki prevzame povelje. PGD Trnovlje in PGD Gaberje so imeli na poti do mesta intervencije podrti dve drevesi, ki so jih morali odstraniti iz ceste, da so lahko nadaljevali pot. PGD Zagrad-Pečovnik naredi varovanje sosednjega objekta. PGD Gaberje in PGD Trnovlje naredijo vsak po eno napadalno skupino. PGD Teharje naredi napajanje iz vodnjaka zaradi pomankanja vode. Ko je požar pogašen se intervencija zaključi.
Po zaključeni vaji smo imeli še kratko analizo vaje.



Več slik si lahko ogledate tukaj.

  • Občni zbor PGD Zagrad-Pečovnik

    V soboto 27.2.2016 ob 18ti uri bo v prostorih....
  • Razpis za stanovanje

    PGD Zagrad-Pečovnik oddaja stanovanje v najem....
  • Gasilska veselica z Modrijani

    Vljudno vas vabimo na doogdek desetleja v naši krajevni skupnosti! 22. avgusta praznujemo 70. let obstoja društva in pričnemo ob 18ti uri....