Sašo Farčnik ob 70 letnici

Ob praznovanju 70. obletnice obstoja našega društva se ozremo v preteklost in vidimo, kako se je skozi leta razvijalo tako društvo, kot tudi naši člani. Vsaka organizacija, še posebej prostovoljna, zahteva vloženega veliko truda, kot seveda prostega časa naših članov. V tem trenutku se uzremo nazaj v zahvalo vsem ustanovnim članom, ki so z dogajanjem v smeri gasilstva pričeli z gasilsko četo, ki se je kasneje preimenovala v gasilsko društvo. Od takrat naprej je imelo društvo tako vzpone kot padce, a smo v vseh teh letih prebrodili tudi to, kar dokazuje današnji dogodek, ki kaže, da ponovno rastemo, in da smo močnejši kot kadarkoli doslej. Vse to nam omogoča sodobna gasilska tehnika, požrtvovalnost naših članov, kot tudi pomoč v vseh oblikah iz strani MO Celje, Gasilske zveze Celje, KS Pod gradom ter seveda naših zvestih krajanov. Spustiti pa tudi ne smemo dobre ter seveda prepotrebne povezanosti med društvi v sami gasilski zvezi, kot tudi izven nje. 

Ker smo v zadnjih letih posodobili vozni park in veliko opreme, zdaj ciljamo na še malo večji projekt. Kot veste, nas vedno znova pestijo poplave, kar povzroča vidno razpadanje gasilskega doma. Zato smo si zadali cilj, da začnemo dom graditi na novi, varnejši lokaciji. Vemo, da je to dolgotrajen in nič kaj lahek proces, vendar smo prepričani, da nam lahko tudi to s skupnimi močmi uspe.

Veseli me, da smo člani v društvu zelo povezani, prav tako pa tudi, da nam nikoli ne zmanjka mladine s pravim gasilskim zagonom. Kar pa ni majhnega pomena, saj se zavedamo, da bo ta mladina nekoč društvo popeljala naprej, da bodo tudi oni operativni člani, mentorji, poveljniki, pa še kaj bi se našlo.  Tu pa gre zahvala vsem mentorjem, tako mladine kot članov, da stvari povezujejo, organizirajo in nam predajajo svoje znanje.

Ob koncu bi se želel zahvaliti vsem, ki so na kakršenkoli način pomagali pri izvedbi današnjega dogodka, tistih, zaradi katerih je ta veselica sploh lahko zaživela. Sprva seveda našim članom, ki so vložili ves trud, energijo in svoj prosti čas v delo ter vsem donatorjem in sponzorjem, ki so pomagali po svojih močeh. Ker pa okrogle obletnice delovanja ne praznujemo samo mi, bi ob tem trenutku čestital tudi KS Pod gradom ter seveda vsem ostalim jubilantom.

 

Z gasilskim pozdravom

Na pomoč!

 

Predsednik PGD Zagrad-Pečovnik

Sašo Farčnik

 

  • Občni zbor PGD Zagrad-Pečovnik

    V soboto 27.2.2016 ob 18ti uri bo v prostorih....
  • Razpis za stanovanje

    PGD Zagrad-Pečovnik oddaja stanovanje v najem....
  • Gasilska veselica z Modrijani

    Vljudno vas vabimo na doogdek desetleja v naši krajevni skupnosti! 22. avgusta praznujemo 70. let obstoja društva in pričnemo ob 18ti uri....