Tomaž Belej ob 60 letnici

Ob praznovanju 60. letnice gasilskega društva se s ponosom ozremo na nastanek našega društva in poti do danes.
V času povojne obnove so se vaški navdušenci združili in ustanovili prostovoljno gasilsko četo, katera se je kasneje preimenovala v gasilsko društvo.
Gasilsko društvo je vsa ta leta sodelovalo s krajani, ter opravljalo humanitarne dejavnosti.
S ponosom se ozremo nazaj na našo prehojeno pot, saj smo vedno služili sočloveku in mu pomagali. Pred leti s skromno gasilsko opremo, danes pa s sodobno gasilsko tehniko.
Naša pot razvoja ni bila vedno lahkotnega koraka. Bili so vzponi in prav tako padci, ampak vse nam je dalo še novih moči in nadaljnjega delovnega poleta.
Naše delo ni samo gašenje, reševanje ljudi in premoženja, pač pa tudi druženje nam enako misličeih ljudi.
Ob tej priložnosti naj posebej izrazim besedo zahvale Mestni Občini Celje, Gasilski zvezi Celje, mnogim podjetjem, delovnim organizacijam, krajankam in krajanom ter članom gasilskega društva. Hvala, ker nas podpirate, saj smo le z vami in vašo pomočjo tako uspešni. Želimo si, da bo tudi v prihodnje sodelovanje med nami potekalo tako dobro, kot do sedaj.
Mi se bomo še naprej trudili in delali za dobro vseh nas na ožjem in širšem področju, kakor nam bo narekoval čas in potreba. Svoje poslanstvo bomo opravljali s takšno zavzetostjo in vnemo, kot so jo naši predhodniki in želimo, da bi jo tudi naši mladi gaslici, oziroma zanamci.

Z gasilskim pozdravom

NA POMOČ!!!

Tomaž BELEJ
Predsednik prostovoljnega gasilskega društva Zagrad - Pečovnik (2003 -2008)
  • Občni zbor PGD Zagrad-Pečovnik

    V soboto 27.2.2016 ob 18ti uri bo v prostorih....
  • Razpis za stanovanje

    PGD Zagrad-Pečovnik oddaja stanovanje v najem....
  • Gasilska veselica z Modrijani

    Vljudno vas vabimo na doogdek desetleja v naši krajevni skupnosti! 22. avgusta praznujemo 70. let obstoja društva in pričnemo ob 18ti uri....